Kohteet

Kohteet Järvi-Suomessa

 • Oravi

  Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistojen välissä sijaitseva viehättävä Oravin kanavakylä on monen suosikkikohde Saimaan rannalla. Kylän vierassatama onkin valittu useampana vuotena vuoden vierassatamaksi.

  Lue lisää

 • Savonlinna

  Järvi-Suomen sydämessä sijaitseva Savonlinnan kaupunki on rakennettu usealle saarelle. Kauniin Saimaan maisemat eivät siis ole kaukana edes kaupungin keskustassa.

  Lue lisää

Kohteet Lapissa

 • Kilpisjärvi

  Saanatunturin kainalossa sijaitseva Kilpisjärvi on Enontekiön pohjoisin kylä. Sekä Norjan että Ruotsin raja ovat lähellä, eikä Jäämerellekään ole kuin 50 kilometrin matka. Talvisin Kilpisjärjellä voi kokeilla moottorikelkkailua, hiihtämistä, huskyajeluja, kalastusta ja jopa riippuliidäntää. Kesäisin suosittuja aktiviteetteja ovat erityisesti patikointi, kalastus, melonta ja maastopyöräily.

  Lue lisää

 • Levi

  Levillä lasket leppoisasti aamuvarhaisesta iltamyöhään. Keskuksen viideltä laskualueelta löytyy 43 eritasoista rinnettä. Niin lumettuja kuin luonnonlumirinteitäkin löytyy kaiken tasoisille laskijoille. Vaikka viettäisit lomaa mieluiten laskettelurinteiden ja hiihtolatujen ulkopuolella, viihdyt varmasti Levillä; alueen aktiviteetti- ja palveluvalikoima on monipuolinen. Koettavaa riittää jokaiselle päivälle.

  Lue lisää

 • Luosto

  Keskellä ainutlaatuisia tunturimaisemia sijaitseva Luoston hiihto- ja matkailukeskus tarjoaa aktiviteetteja vuoden ympäri. Laskettelemaan pääset yhdeksästä eri rinteestä ja huollettuja hiihtolatuja löytyy 150 kilometrin edestä. Talvella voi lisäksi kokeilla muun muassa valjakkoajeluja, lumikenkäilyä, ratsastusta, moottorikelkkailua, pilkkimistä, jääkiipeilyä, jääkartingia. Kesän aktiviteettimahdollisuuksiin kuuluu esimerkiksi patikointi, maastopyöräily, kalastus, frisbeegolf, melonta ja lintubongaus.

  Lue lisää

 • Pyhä

  Suomen vanhimman kansallispuiston kupeessa sijaitseva Pyhä on idyllisine tunturimaisemineen upea kohde niin laskettelijoille kuin luontoihmisillekin. Hiihtokeskus on pieni, mutta monipuolinen. Laskettelun ja hiihdon lisäksi Pyhä tarjoaa mahdollisuuden pyöräilyyn, valjakkoretkiin, lumikenkäilyyn, ratsastukseen, patikointiin, moottorikelkkailuun, kalastukseen, frisbeegolfiin, melontaan ja moneen muuhun aktiviteettiin.

  Lue lisää

   

 • Rovaniemi

  Vaikka Rovaniemi tunnetaankin Joulupukin kotikaupunkina, tarjoaa Lapin pääkaupunki Joulupukin Pajakylän lisäksi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Rovaniemi on oivallinen kohde niille, jotka tahtovat nauttia modernin kaupungin palveluista, mutta samalla olla lähellä pohjoisen upeaa luontoa. Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee vain lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta, eikä Napapiirin retkeilyalue komeine koskimaisemineenkaan ole kaukana.

  Lue lisää

   

 • Ruka

  Kuusamossa sijaitseva Ruka on yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista hiihtokeskuksista. Rukalla voit testata 35 eritasoista laskettelurinnettä ja hiihtolatuja löydät lähes 80 kilometrin edestä. Laskettelu-, hiihto- ja moottorikelkkailukausi Rukalla on pitkä, eivätkä aktiviteetit lopu kesälläkään. Oulangan, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistojen upeat maisemat houkuttelevat luonnonystäviä ympäri vuoden. Aktiviteettien täyteisen päivän jälkeen on ihana rentoutua kylpylässä tai kauneushoitolan hemmottelussa.

  Lue lisää

   

 • Saariselkä

  Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa sijaitseva Saariselkä tunnetaan Suomen pohjoisimpana ulkoilukeskuksena. Saariselän laskettelurinteet sijaitsevat vastapäisten tuntureiden, Kaunispään ja Iisakkipään, rinteillä. Tarjolla on 15 eritasoista rinnettä, joista 10 on valaistu. Matka kylästä rinteille taittuu joko kävellen tai Skibussilla. Laskettelurinteiden lisäksi ulkoilukeskus tarjoaa useita hiihtolatuja sekä patikointi-, pyöräily- ja lumikenkäreittejä.

  Lue lisää

   

 • Tankavaara

  Tankavaaran Kultakylä sijaitsee Sodankylän pohjoisosassa aivan Urho Kekkosen kansallispuiston vieressä. Sukella Suomen kullankaivun historiaan Kultamuseossa ja kokeile kullanhuuhdontaa oppaan johdolla. Saat lainaksi kaikki tarvitsemasi varusteet, ja löytämäsi kultahiput sekä korukivet saat pitää matkamuistona. Nälän yllättäessä tunnelmallinen ravintola Wanha Waskoolimies tarjoaa herkullista ruokaa paikallisista raaka-aineista.

  Lue lisää

   

 • Ylläs

  Suomen upein latuverkosto sekä pisin ja levein laskettelurinne löytyvät Ylläkseltä. Lisäksi Ylläksen 63 rinteessä riittää haastetta niin lautailijoille kuin kaksisuksisillekin ikään tai taitoihin katsomatta. Monipuoliset palvelut ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tunnelmalliset maisemat tarjoavat erinomaiset puitteet Lapin lomaan. Tekemistä ja aktiviteetteja riittää vuoden ympäri melonnasta valjakkoajeluihin ja kaikkea siltä väliltä.

  Lue lisää